ROIKKA – Tuomas Korkalo ja Kari Södö, Vimma & Viima — Periphery Blues 22.9.–15.10.2022

Taidekeskus Itä
Valtakatu 66, Lappeenranta

ti-pe 11-17
la 11-14

Vimma & Viima,
Tuomas Korkalo ja Kari Södö

Olemme kaksi kuvataiteilijaa pohjoisesta, -periferiasta. Taiteessamme meitä yhdistää mm. tilallinen ajattelu, jossa tärkeää on rytmi. Rytmi joka rakentuu tilaan materiaalin, perinteisten muodon ja värin lisäksi raikkaalla leikkimielisyydellä ja valtavalla groovella. Groove; joka syntyy geometriasta, orgaanisesta muodosta ja säroilevästä harmoniasta. Näitä mausteita yhdistelemällä syntyy ”soiva” orkestraatio. Näyttelyssä esitetään veistoksia, maalauksia ja installaatioita.

Tuomas Korkalo (s. 1978, Rovaniemi) käyttää taiteessaan monia eri medioita piirtämisestä ja maalauksesta installaatioihin ja ympäristotaiteen menetelmiin. Korkalo pohtii taiteessaan usein värin ja valon ominaisuuksia tilassa, sekä kuvataiteen teorian matemaattisia lainalaisuuksia suhteessa taiteen kaoottisen maailmaan.

Kari Södö (s. 1963, Borås, Ruotsi) veistosten pääasiallinen materiaali on puu, jota hän käyttää veistettynä usein yhdistettynä puumateriaaliin suoraan luonnosta. Södöä kiehtoo vastakohtaisuuksien ja liikkeen kautta syntyvä dynamiikka ja rytmi niin muodon, materiaalin kuin värien käytossä taiteessaan.