RIUTTA – Tarja Tuupanen — Arki 9.5.-1.6.2019

Tarja Tuupanen — Arki

Arki on rutiineja ja toistoja, tavallisia asioita. Arkeen liittyy esinemaailma ja sen ympärillä oma koti. Arki on harmaata ja pyhää. Tarja Tuupasen näyttelyssä Arki on esillä marmorisia koruja ja esineitä. Materiaali on alunperin ollut valmis esine kuten suolasirotin tai tuikkuastia, esine jonkun omasta kodista, ei enää tätä päivää; esineessä kohtaa jonkinlainen mauttomuus ja materiaalin klassisuus.
Esine on sekä materiaali että aihe.Tekemisen toiston ja rutiinin kautta esinemaailma on muuttunut toiseksi: toisten joskus omistamista tavaroista on tullut omia, arjen harmautta ja sen pyhyyttä peilaavia teoksia.

 

Tarja Tuupanen on paikallinen korutaiteilija joka on valmistunut maisteriksi Tukholman Konstafackista. Hän toimii aktiivisesti seka alueellisesti että kansainvälisesti alansa kentällä. Parhaillaan Alankomasisa CODA -museossa on meneillään 32 suomalaisen korutaiteilijan näyttely jota hän oli kutsuttuna mukana järjestämässä. Tuupanen osallistuu toukokuun lopussa Pariisissa toisena suomalaisena WCC-Europen 40-vuotisnäyttelyyn Grand Palaisissa Revelations Craft Biennialin yhteydessä.

 

 

Näyttely avoinna
ti-pe 11-17
la 11-14
su-ma suljettu