ROIKKA – Onni Takkinen — Taivaankappaleita 2. – 25.7.2020

Galleria Roikassa nähdään ekspressiivistä maalaustaidetta. Onni Takkisen teokset käsittelevät hänen omia tunteitaan, joihin vaikuttaa ympäröivä todellisuus, kuten luonto ja ihmisen muokkaama kaupunkiympäristö sekä ihminen itse.

 

Teoskokonaisuus Taivaankappaleita / Heavenly Objects käsittelee oman elämän muutosta. Maalausten visuaalinen ilme ja sisältö ovat muuttuneet taiteilijan elämäntilanteen mukana. Teoksiin on haettu inspiraatiota tähtien elinkaaresta, kuun vaiheista, kartoista ja lapsuuden paperilennokeista.

 

Näyttelyn nimi, Taivaankappaleita, valikoitui kuu- ja tähtiaiheisten teosten pohjalta. Paperilennokit eivät ole taivaankappaleita nimen varsinaisessa merkityksessä, mutta keveinä yrittävät uhmata painovoimaa. Kartat ovat eri muodoissaan jo tuhansia vuosia kuvanneet tähtiä ja tähtikuvioita sekä planeettoja, joille emme ole koskaan astuneet.

 

Onni Takkinen on Tampereella asuva kuvataiteilija, joka valmistui Saimaan ammattikorkeakoulusta 2018. Takkinen työskentelee monipuolisesti taiteen kentällä: maalausta, piirustusta, video- ja äänitaidetta, ja performansseja.