ROIKKA — Ville Lehtinen — Disconnected 4.5.-26.5.2018

ROIKKA
Ville Lehtinen —
Disconnected

Ville Lehtinen (s.1984 Jyväskylässä) valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan AMK:sta vuonna 2015. Hän asuu ja työskentelee Imatralla. Hänen maalauksiaan on ollut mukana useissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Tämä on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä.

”Taidekeskus Idän Galleria Roikassa avatuva näyttelyni koostuu vuosina 2017 ja 2018 valmistuneista öljyvärimaalauksista. Teoksissa yhdistyy esittävä/figuratiivinen taide abstraktimpaan kuvastoon. Niissä toistuvat geometriset muodot ja kuviot ja toisinaan myös tekstit tai akronyymit. Maalauksia voisi luonnehtia pop surrealistisiksi. Kuvat koostuvat tasaisista väripinnoista ja siluettimaisista hahmoista ja sisältävät vain kahden tai kolmen värin yhdistelmiä sekä voimakkaita kontrasteja. Käytän usein valokuvia töitteni lähtökohtana, mutta pyrin yksinkertaistamaan ja poistamaan turhia elementtejä jotta valmiiseen maalaukseen jää jäljelle vain tarvittavin informaatio.

Näyttelyssä esillä olevat työt sisältävät kuvia luonnosta ja ihmisistä. Ne ovat teoksissa irrallaan toisistaan, mutta vuoropuhelussa keskenään ripustuksen kautta. Tavoitteenani on koota sarja jossa kuvat ovat toistensa vastakohtia, mutta visuaalisesti yhtenäinen kokonaisuus.”