ROIKKA — Tuulia Iso-Tryykäri — Katoamisharjoituksia 1.3.-24.3.2018

ROIKKA
Tuulia Iso-Tryykäri —
Katoamisharjoituksia

”Minua kiinnostaa ihminen ja lukemattomat tavat, joilla voi kertoa tarinoita ihmisestä ja ihmisyydestä.

Tärkeintä maalaamisessa ei ole itse maalaaminen vaan prosessi ja aika, jonka äärellä käyn aihetta läpi aina uudelleen ja uudelleen, kerros kerrokselta. Lopulta valmiina on kuva, johon on tallentunut kaikki sen kanssa vietetyt tunnit kauneudessaan tai karmeudessaan. Maalaan mitä tunnen ja tunnen mitä maalaan. Tärkeää on katsominen ja uskaltaminen tulla katsotuksi.

Työskentelyprosessi on minulle fyysinen, asetan itseni maalauksen tilanteeseen; minulle on tärkeää kokea maalauksen asetelma myös kehossani. Maalauksissa pyrin tunnistettavaan ja tunnettavaan: ihoon ja materiaaleihin. Viimekädessä maalaukseni ovat kuitenkin kuvia tunteista, ajatuksista ja alitajunnasta: jostakin, mille ei aina löydy edes sanoja.”

Tuulia Iso-Tryykäri (s. 1985 Ulvilassa, asuu ja työskentelee Lappeenrannassa) on valmistunut Saimaan AMK:sta kuvataiteilijaksi 2009, ja suorittanut ylemmän AMK-tutkinnon 2013. Hänen teoksiaan on ollut useissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Edellisen yksityisnäyttelynsä Iso-Tryykäri on pitänyt tm•galleriassa Helsingissä 2017. Tällä hetkellä hänen maalauksiaan on esillä Lappeenrannan taidemuseolla KAAKKO18 -näyttelyssä. Iso-Tryykärin teoksia on mm. Lappeenrannan taidemuseon ja Kotkan kaupungin kokoelmissa.