RIUTTA — Leena Katriina Ehrling — nice [naïs] 4.5.-26.5.2018

RIUTTA
Leena Katriina Ehrling —
nice [naïs]

Nice (engl.) tarkoittaa suomeksi mukavaa, sympaattista, kivaa yms. Äänteelliseltä ominaisuudeltaan siitä tulee monimerkityksellinen. Se on kahden eri kielen sanaleikki ts. nais-etuliite. Vaikka suomea pidetään monesti sukujen puuttumisen vuoksi varsin tasa-arvoisena kielenä, asettuu mieheys monesti naiseuden edelle.

Leena Katriina Ehrling (s.1966) valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Hän asuu ja työskentelee Lappeenrannassa. Hänen maalauksiaan on ollut mukana useissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Tämä on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä.

”Näyttely koostuu öljyvärimaalauksista ja installaatioista. Tähän mennessä olen tehnyt pääasiassa öljyvärimaalauksia. Jo jonkin aikaa mielenkiintoni on suuntautunut installaatio-taiteeseen. Tämä on ensimmäinen näyttely jossa tuon installaatioita yleisön nähtäväksi. Tutustuminen itselle suhteelliseen uuteen alueeseen vie aikaa ja vaatii rohkeutta.
Teosten aiheet ovat henkilökohtaisia. Se mitä minä tunnen ja aistin ympärilläni, siirrän ne teoksiin. Jos asiat ovat minulle tunnetasolla tärkeitä, ne eivät ole silloin yhdentekeviä. Siksi minun täytyy työskennellä niiden parissa”.