RIUTTA – Tiina Rajakallio 2.—24.2.2018

RIUTTA
Tiina Rajakallio – Toinen risteys

Galleria Riutassa on Tiina Rajakallion Toinen risteys -näyttely. Korutaideyhdistys valitsi ensimmäisen näyttelynsä taiteilijaksi alueellista osaamista ja koulutustaustaa edustavan Rajakallion.

Näyttelyssä on talvella 2016-2017 syntyneitä teoksia ja tänä talvena valmistuneita töitä, jotka ovat muodostuneet toistensa jatkumona. Päämateriaalina teoksissa on kierrätyskumi. Vanha traktorin tai polkupyörän sisäkumi kertoo kulttuuristamme ja kyvystämme hyödyntää ympäristöämme monessa muodossa. Se on suojaavaa, elastista ja lahoamatonta. Vaikka seoksessa on hieman luonnonkumia, se muistuttaa myös öljystä.

”Nyt nähtävillä olevaa kahta teossarjaa yhdistää materiaalin lisäksi muotokieli, joka tuntuu kertovan kukkeudesta tai sen katoamisesta. Kasviaiheesta on siirrytty naisvartaloon, jonka voi nähdä viittaavan myös maaemoon, elonkehämme symboliin. Äiti maa synnyttää elämää, ravitsee ja hoivaa, mutta riittääkö meille mikään?” toteaa Rajakallio näyttelynsä teemoista.

Tiina Rajakallio on 2008 Tukholman Konstfackin metallilinjalla ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut (M.F.A.) korutaiteilija-muotoilija. Kiviesine- ja korumuotoilun artenomiksi hän valmistui Lappeenrannassa Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun taideteollisuuden yksikössä vuonna 2005. Rajakallio harjoittaa ammattiaan päätoimisesti työstämällä korutaidetta ja piensarjatuotannollisia koruja työhuoneellaan Lappeenrannassa osallistuen näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.