ROIKKA & RIUTTA — KORU + itä 2.8.-1.9.2018

KORU + itä

Korutaideyhdistyksen jäsenten näyttely KORU + itä avautuu Taidekeskus Idässä Lappeenrannassa torstaina 2.8. Mukana ovat taiteilijat: Kimmo Heikkilä, Tuija Hietanen, Elina Honkanen, Sirja Knaapi, Mervi Kurvinen, Helmi Lindblom, Mia Maljojoki, Minna Markkanen, Eija Mustonen, Maria Nuutinen, Wiebke Pandikow, Ari Pyörälä, Inni Pärnänen, Tiina Rajakallio, Hanna Ryynänen, Jenni Sokura, Janna Syvänoja, Nelli Tanner, Suvi Tupola ja Tarja Tuupanen.

Osallistujista puolet asuu ja työskentelee Etelä-Karjalassa, mikä osoittaa taidemuodon vahvuutta maakunnassa. Taidekeskus Itä on tällähetkellä ainoa galleria Suomessa joka esittää säännöllisesti korutaiteen näyttelyjä.

Näyttelyä juryttämään kutsuttiin Valtion muotoilupalkinnolla vuonna 2017 huomioitu valokuvaaja sekä galleristi, Helsingin LOKALista tuttu Katja Hagelstam sekä kotimaisen korutaiteen kentän uranuurtaja, korutaiteilija Helena Lehtinen. He kuvaavat jurytysprosessia näin:

”Korutaideyhdistyksen näyttelyyn haki 24 korutaiteilijaa joista jyry valitsi teoksia kahdeltakymmeneltä tekijältä. Tämä osoittaa, että tarjotut teokset olivat korkeatasoisia ja että suomalainen korutaide elää ja voi hyvin. Näyttelyyn hyväksyttyjen teosten kirjo on laaja; korumuotoilusta koru-ja nykytaiteeseen. Valittujen teosten joukossa on mm. perinteeseen nojaavia, helposti käytettäviä koruja, mutta myös koskettava videoteos (Nelli Tanner, Imatra) ja ruokakulttuuriin kantaaottava teoskokonaisuus (Jenni Sokura, Lpr). Aiheiden käsittely on ollut kaiken kaikkiaan ammattimaista ja tulokset vakuuttavia. Myös materiaalien kirjo on kiinnostava ja ajatuksia herättävä. Nyt esille tuleva näyttelykokonaisuus antaa hienon kuvan suomalaisen korutaiteen tämän hetkisestä tilasta.”

KORU + itä on ajoitettu samaan aikaan kansainvälisen KORU6 tapahtuman kanssa, johon kuuluu laaja kansainvälinen korutaiteen näyttely, työpajat ja kahden päivän seminaari elokuun puolessa välissä Imatralla. KORU6:n osallistujilla on näin mahdollisuus nähdä samalla hieno ote suomalaisesta korutaiteesta.

Korutaideyhdistys on Lappeenrannassa vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen yhdistys jonka tavoitteena on edistää korua taiteena ja muotoiluna Suomessa ja ulkomailla. Näyttelyjen järjestäminen on yksi yhdistyksen toimintamuodoista. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Jenni Sokura.

Lisätietoja – Jenni Sokura / 050 5736892

Näyttely on avoinna: 2.8.-1.9.2018, ti-pe 11-16, la 11-14

Jenni Sokura | "Sandwich" | 2017 | objekti: emali, nahka, puu, kuminauha.
Mervi Kurvinen | "Aija" | 2017 | kaulakoru: teräs, muovi, keramiikka. Kuvasuunnittelu: Hans Eiskonen