ROIKKA – Jari Järnström — Kertausta 19.11.-12.12.2020

Jari Järnström – KERTAUSTA
19.11.-12.12.2020
Taidekeskus Itä
Valtakatu 66, Lappeenranta

ti-pe 11-17
la 11-14

Kertausta näyttelyn teokset ovat tältä vuodelta. Maalaukset ovat kertausta aiheista ja teemoista, jotka ovat toistuneet teoksissani viimeisen 30 vuoden aikana. Näitä ovat mm. kasvot, figuurit, abstraktit taustat, siivet, planeetat ja kirjaimet.

 

Ikaros on toistunut aiheenani useasti. Ikaros-myytti kuvaa ihmisen toiveita kohota linnun lailla taivaaseen ja kyetä leijumaan painottomana ilmassa paikasta toiseen. Mutta samalla Ikarosta on käytetty vertauskuvana varoitettaessa ihmisiä ylimielisyydestä. Ikaros nousi isänsä varoituksesta huolimatta liian lähelle aurinkoa, minkä vuoksi vaha, joka oli siipien sulkien sideaineena, suli ja poika syöksyi mereen ja kuoli.

 

Toinen osa Kertausta teemasta on Kosmista maalaukset. Aloitin maisemamaalarina ja jossain vaiheessa, kun en enää maalannut havainnon pohjalta aiheet muuttuivat mielenmaisemiksi ja tämä maalaussarja viittaa siihen aikakauteeni. Nämä Kosmista-sarjan teokset syntyvät hyvin spontaanisti action painting -tekniikalla. Maalaukset ovat tehty lähes ilman sivellintä: maalia kaatamalla, valuttamalla ja pirskottamalla maalauspohjalle sekä käyttäen spraymaaleja. Tarkoitus oli tehdä täysin abstrakteja teoksia mutta niistä tulikin puoliabstrakteja avaruusnäkymiä.

 

Maalausten materiaalina käytän akryylimusteita, akryylivärejä, spraymaaleja ja öljyvärejä.”

 

Bio

Jari Järnström (s.1960, Lahti) on helsinkiläinen taidemaalari, joka on valmistunut Kuvataideakatemiassa kuvataiteen maisteriksi 2003. Järnström on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. tm•galleriassa, Galleria Bakeliittibambissa, Galleria Uusitalossa, Galleria Brondassa, Galleria Saskiassa, Galleria Katariinassa, Galleria Aarnissa, Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa ja Berliinissä Galerie Pleikussa.
Yhteis- ja ryhmänäyttelyihin ulkomailla hän on osallistunut Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Unkarissa, Portugalissa, Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

https://jarijarnstrom.weebly.com

Järnström, Jari