ROIKKA – Jaakko Lahti — Puoli vieras 9.5.-1.6.2019

Jaakko Lahti — Puoli vieras

 

Jaakko Lahden (s.1989) näyttely Puoli vieras tarkastelee outoutta arkisilta muistuttavien esineiden, asioiden, luontoteeman ja kinetiikan kautta. Veistokset muodostavat tilaan installaation, jossa ihminen on samaan aikaan poissa, että läsnä oleva. Arkisilta muistuttavat asiat saavat outoja piirteitä näyttelykontekstissa.
Teosten materiaaleina toimivat perinteiset materiaalit, kuten puu ja metalli. Lahti myös yhdistelee näyttelyssä materiaaleja, kuten hentoja järviruokoja rautaisiin heilureihin ja alumiinista valettuja teoksia peilipintoihin.
Näyttelyn pääteos on järviruokomaisema, jossa teräksisiin heilureihin asetetut ruo’ot liikkuvat, kun katsoja tulee tilaan. Minimalistiset heilurit hakevat selkeyttä järviruokojen hallitsemattomuuteen. Teosta valmistaessaan Lahti on pohtinut ihmisen harjoittamaa monokulttuuria.

 

Jaakko Lahti on valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi 2014 ja suorittaa parhaillaan kuvataiteen maisterin tutkintoa kuvanveiston koulutusohjelmassa Kuvataideakatemiassa Helsingissä, ja josta hän valmistuu kesällä 2019.

ti-pe 11-17
la 11-14
su-ma suljettu