ROIKKA – Tarja Heilimo — Uuden äärellä 12.1.–4.2.2023

Taidekeskus Itä
Valtakatu 66, Lappeenranta

ti-pe 11-17
la 11-14

Tarja Heilimo on taidegraafikko, Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran ja sen grafiikan pajan perustajajäseniä.

UUDEN ÄÄRELLÄ näyttelyn uusimmat teokset kertovat murroksesta ja työskentelyn suunnan muutoksesta kohti puhtaita värejä ja avoimeksi kaiverrettuja eläinhahmoja.

Ilmaisu on ekspressiivistä ja myös monikerroksellista. Teokset ovat esteettisiä ja aiheet usein katsojalle helposti lähestyttäviä, mutta teoksiin kuuluu aina säröt, salaperäisyys ja syvällisempi merkitys, jossa katsojalle jää vapaus omaan tulkintaan.

Heilimo kokee taiteen olevan merkittävä yksilöön ja yhteiskuntaan vaikuttava kieli. Näkökulmaan vaikuttaa pitkäaikainen työskentely kahdessa ammatissa, taidegraafikkona ja työterveyshoitajana.

”Pääasiallinen tekniikkani on öljyväripuupiirros. Minua kiinnostaa materiaalina oksainen havuvaneri ja rosoinen kaiverrusviiva. Värimaailma rakentuu kerros kerrokselta, ja mukana on onnekas sattuma”, kertoo Tarja Heilimo.

Puukaiverrus, akryyli / öljymaalaus havuvanerille -tekniikassa kiehtoo yllätyksellisyys, omia teitään kulkevat värit ja kaivertamisen haasteet. Aiheet ovat luonnosta, joutsenia, kavioeläimiä, susia…