ROIKKA – Elina Laitinen — Vaatimattomista oloista (osa 1) 13.2.2020-7.3.2020

Elina Laitinen – Vaatimattomista oloista (osa 1)
13.2.-7.3.2020
Taidekeskus Itä
Valtakatu 66, Lappeenranta

ti-pe 11-17
la 11-14

Avajaiset 12.2. klo 18-20!

Taidekeskus Itä ylpeänä esittää Elina Laitisen ensimmäisen yksityisnäyttelyn “Vaatimattomista oloista (osa1)” galleria Roikassa. Laitinen on vaatesuunnittelija,joka tutkii taiteen, muotoilun ja kokeellisen tekstiilisuunnittelun leikkauskohtaa.

Laitinen pyrkii ymmärtämään materiaalien ja tekstiilien historiaa ja viitteitä löytääkseen tavan kertoa alkuperästä ja tarkoituksesta. Näyttelyssä on mukana erilaisia kappaleita, kuten mekkoja, seinätekstiilejä ja valokuvia, jotka välittävät tekstiilien ikääntymisen estetiikkaa. Niissä on havaittavissa jälkiä, auringon haalistumia ja hautaamisen aiheuttamaa hajoamista.

Laitinen käsittelee ajatusta tunnearvosta työssään kahdella tasolla. Tunneside muodostuu käyttäjän ja vaatteen välille, kuten myös vaatteen ja sen tekijän.Toisaalta tunnearvon kautta huomio kiinnittyy vaatteiden massatuotannon ongelmiin joita kasvava kulutus, vaatteiden lyhyt elinkaari ja kertakäyttöinen pikamuoti ilmentävät.

Samanaikaisesti Galleria Roikan “Vaatimattomista oloista (osa 1)” näyttelyn kanssa on Helsingissä Myymälä2 galleriassa esillä “Vaatimattomista oloista (osa 2)”, Laitisen toinen yksityisnäyttely.

Lisää tietoa osoitteesta www.myymala2.com
Näyttelyssä mukana olevat valokuvat Laitisen tekemistä mekoista on ottanut Carl Bergman.

Bio:
Elina Laitinen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto- yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän on ollut mukana näyttelyissä, kuten 10th Cheongju Craft Biennale (2017) Tekstiili16 (2016) ja the Community kollektiivin Milky Way (2017) ja Same same but different (2017). Hän on osallistunut HIAP suunnittelijaresidenssiin(2018) ja toteuttanut useita yhteisötaideprojekteja. Parhaillaan hän työskentelee yhteisöntaiteilijana toimintakeskuksessa.

www.elinalaitinen.com